tisdag 2 juni 2009

25 maj 2009 - Götgatan


Här ser vi en kille som bemästrar "multi-tasking", ett begrepp som var glödhett i management-svenskan i slutet på 90-talet. Enkelt uttryckt innebar det att man skulle ta på sig mer arbetsuppgifter med bibehållen lön. Toppen!

Väl medveten om den knepiga exponeringen ska jag förtydliga vad vi faktiskt ser och förklarar varför vi är något förundrade:

På ett café ser vi en man i 25-årsåldern med folkhögeskole-page och collegetröja från Friluftsfrämjandet. Jag vågar dock nästan ta gift på att inga av dessa attribut är av ironisk karaktär, vilket gör övriga komponeneter i bilden svårbegripliga. I vänsterhanden hanterar han nämligen sin iPhone SAMTIDIGT som högerhanden lite lojt opererar på Macbookens touchpad!

Kan det vara så att han faktiskt jobbar med något? Ett utskick för nästa fågelskådar-resa till Blekinge? Ett inlägg i miljödebatten? Etanol vs Biogas: bra eller dåligt?

Vi vet helt enkelt inte. Vad vi däremot kan sluta oss till med bestämdhet är han inte är av den kreativa klassen. Vilket sannolikt framkallar en rysning längs ryggraden på alla med ironisk mustasch och Saxon-tischa.

Deras viktigaste stil-markör har kapats av trädkramare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar